VIDEO | Românii merită să fie în Schengen! Florin Cârciu, DRP, transmite acest mesaj autorităților austriece, de pe scena Operei din Viena

Publicat: 04 08. 2023, 13:55
Actualizat: 04 08. 2023, 14:12

This browser does not support the video element.

Șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), Florin Cârciu, a făcut apel la un efort comun al tuturor românilor din afara țării pentru a sprijini aderarea României la Schengen.

Secretarul de stat a transmis acest mesaj românilor, dar și autorităților austriece, de pe scena Filarmonicii din Viena, la concertul omagial dedicat compozitorului Ciprian Porumbescu, „Crai nou”, organizat de Opera Națională București, în parteneriat cu DRP.

Prezent la Gândul Exclusiv, Florin Cârciu a explicat gestul de a aduce în discuție subiectul Schengen, la Viena.

Acest eveniment, de o asemenea anvergură, la Viena, într-o asemenea sală, cu întreaga Operă Română prezentă acolo, cred că este unul dintre pașii decisivi spre Schengen”, a spus Florin Cârciu, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV.

”Locul nostru este în Schengen”, a subliniat șeful DRP. Dar, pentru asta, trebuie ca noi „să știm că suntem cei mai buni, să recunoaștem acest lucru și, cu siguranță, ceilalți ne vor recunoaște”.

Urmărește interviul integral aici.

Foto: Facebook Florin Cârciu