VIDEO | Sorin Grindeanu vrea să renunțe la spitalele din subordine. „ Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”

Publicat: 30 10. 2023, 10:59
Actualizat: 30 10. 2023, 11:00

This browser does not support the video element.

Sorin Grindeanu a anunțat că lucrează la proiectul de reorganizare a ministerului pe care îl conduce. Este o echipă formată din secretari de stat și secretarul general, care analizează opțiunile pentru comasări de instituții și reorganizare. 

În acest moment, în subordinea Ministerului Transporturilor sunt 53 de instituiții. Iar Grindeanu are în plan două direcții pentru reorganizarea instituției.

În primul rând, vrea să renunțe la spitalele care aparțin ministerului. Unitățile medicale ar putea ajunge în subordinea Ministerului Sănătății sau în administrarea autorităților locale.

Să știți că voi continua să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate, ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la universitățile de medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății. Noi o parte sau chiar toate aceste spitale le vom da ori către autorități locale, ori către Ministerul Sănătății, a declarat luni Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește comasările, Grindeanu are în vedere autoritățile de control sau cele care se ocupă de certificări. Ministrul consideră că soluția cea mai bună este să fie o singură instituție pentru fiecare domeniu.

Un alt exemplu de comasări sunt cele legate de instituții care, chiar dacă se află pe domenii diferite, de control, de exemplu, sau de certificări, fie că vorbim de naval sau de feroviar, au instituții diferite. Eu consider că trebuie să fie una singură. Ținta este ca cel puțin jumătate din aceste instituții de la ministerul Transporturilor să fie comasate, parte dintre ele transferate, a mai spus Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Adrian Câciu are planul de reorganizare a ministerului făcut. Câte posturi vor dispărea din schema MIPE?

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță DESFIINȚAREA a zeci de instituții: „Vor cădea aproape 300 de funcţii de conducere”