Vinovatul pe care l-a găsit Tăriceanu pentru „momentul de cotitură” în care se află România din cauza instituțiilor de forță

Publicat: 24 02. 2017, 15:35

„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituțiile de forță – nedemocratice – încearcă să devină stat în stat și să decidă politica economică, socială, politica de investiții și chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari și miniștri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală față de multinaționalele care își exportă profitul. Deja se fac pași în acest sens, sub oblăduirea președintelui Iohannis”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

Tăriceanu a făcut această afirmație în contextul publicării de către CCR a motivării deciziei sale, adoptată cu majoritate, prin care consideră că nu a existat conflict juridic de natură constituțională între Guvern și CSM.

„Motivarea CCR în ceea ce privește sesizarea făcută de CSM referitoare la ordonanța adoptată de Guvern reprezintă nu doar o lovitură pentru conducerea CSM, dar și o readucere aminte a menirii acestui for. CCR transmite CSM un mesaj clar: respectați separația puterilor în stat. Este un mesaj pe care l-am dat și eu, în nenumărate rânduri, că președinte al Senatului, când CSM a intervenit brutal în activitatea Parlamentului”, a susținut Tăriceanu.

„De curând, componentă CSM s-a schimbat, înnoit, și sper că aceste voci noi să atragă atenția asupra exceselor instituției. Mai ales acum, când au de partea lor această motivare a CCR. Este timpul ca CSM să respecte separația puterilor în stat și rolul sau în arhitectură sistemului de justiție”, a adăugat președintele Senatului.