Viorica Dăncilă a semnat eliberarea din funcție a mai multor secretari de stat ai ALDE

Publicat: 10 09. 2019, 11:23

Astfel, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Marius Dumitrașcu (ALDE Gorj), din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Șeful Executivului a mai semnat decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Mihai Huzău (ALDE Satu Mare) din funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

O altă persoană susținută în Guvern de ALDE a fost Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian, premierul semnând decizie pentru eliberarea, la cerere, a acestuia din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Vasile Gușatu (membru ALDE) a fost eliberat din funcție, la cerere, de către premier, tot luni. Acesta ocupa postul de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat decizie pentru eliberarea, la cerere, a lui Cladiu-Sorin Roșu-Mareș, susținut de ALDE pentru postul de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, conform Monitorului Oficial.

Pe 26 august, ALDE a decis ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Singurul ministru care a decis să rămână în funcție a fost Ramona Mănescu la MAE. Ulterior, aceasta a demisionat din ALDE.