Viorica Dăncilă vrea audit financiar în PSD. Premierul vrea să verifice cum au fost cheltuiți banii de către partid

Publicat: 14 06. 2019, 19:00

Într-una dintre ședințele PSD, Mircea Drăghici a prezentat, înainte să demisioneze din funcția de trezorier al partidului, o listă a cheltuielilor pe organizații din acest an inclusiv cele din campania electorală. Tot atunci, Viorica Dăncilă a spus că vrea să fie informată cu privire la cheltuielile care se fac în PSD, au precizat sursele citate.

Cu toate acestea, demararea propriu-zisă a auditului financiar intern a rămas doar la nivel de intenție, în prezent neavând cine să se ocupe de acest aspect, în contextul pregătirilor pentru Congresul extraordinar din 29 iunie, au adăugat sursele menționate.

Pe 5 iunie, Mircea Drăghici și-a dat demisia din funcția de trezorier al PSD, anunțul fiindă făcut de Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Biroului Politic Național (BPN) al partidului.

Mircea Drăghici a fost coordonatorul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare.

Acesta a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvențiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că și-ar fi însușit banii de subvenții pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Ulterior, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins, urmărirea penală față de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracțiune de delapidare.