Vlad Voiculescu, susținut 101% de USR PLUS! Dan Barna îl atenționează pe Cîțu

Publicat: 10 03. 2021, 14:51
Vlad Voiculescu, susținut 101% de USR PLUS! Dan Barna îl atenționează pe Cîțu / Sursa FOTO: facebook.com/DanBarnaUSR

Vlad Voiculescu, susținut 101% de USR PLUS! Din acest punct de vedere, orice discuție referitoare la poziția de ministru al Sănătății este închisă, zice liderul USR. De altfel, Dan Barna îl atenționează pe Florin Cîțu – parteneriatul de guvernare se bazează pe transparență.

Cu alte cuvinte, tot jocul făcut în aceste zile de Vlad Voiculescu este benefic, zice Dan Barna.

Vlad Voiculescu, susținut 101% de USR PLUS! „Când a promis o revoluție…”

Vicepremierul Dan Barna garantează că ministrul Sănătăţii nu va fi îndepărtat din funcție cât timp alianța USR PLUS se află la guvernare. „Când am promis o revoluţie a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparenţa datelor publice. De altfel, din 2013, România este membră a iniţiativei internaţionale «Parteneriatul pentru o guvernare deschisă», al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare. Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR PLUS să acţioneze în baza ideilor pe care le-am susţinut înainte de alegeri”, a scris Barna pe pagina sa de Facebook.

„Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR PLUS în proporţie de 101%. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare”, insistă liderul USR.

Vlad Voiculescu publică toate datele referitoare la pandemia Covid

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătăţii a publicat noi date despre pandemie şi despre centrele de vaccinare din judeţe. Ministrul Vlad Voiculescu a afirmat că nu este nevoie de avizele serviciilor de informaţii pentru publicarea numărului de teste Covid-19 efectuate pe fiecare judeţ.

În schimb, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că va trimite Corpul de control peste M.S. Premierul insistă că nu există un conflict între el şi ministrul Sănătăţii: „Nu există o diferenţă între mine şi Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii, ideea este că am fost sesizat şi, pentru orice sesizare, trebuie să dau rezoluţie, să vedem cum trebuie să fie rezolvată”.

„Nu sunt specialist, vom vedea dacă există vreo problemă sau nu este nicio problemă. Din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat. Transparentizarea este foarte importantă”, a declarat Florin Cîțu.