Voicu (PNL): Fenechiu „a fost” un ministru bun, beneficiază încă de prezumția de nevinovăție

Publicat: 12 07. 2013, 15:56
Actualizat: 29 07. 2014, 18:31

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, comentând decizia justiției în cazul Relu Fenechiu, că acesta „a fost” un ministru bun și că beneficiază încă de prezumția de nevinovăție.

„Sigur că e vorba de o decizie în primă instanță, decizia nu este definitivă, colegul nostru beneficiază în continuare de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unui verdict definitiv. Sunt desigur dezamăgit ca să spun atât în plan personal cât și în plan politic. Domnul Fenechiu, în opinia mea, pe lângă o relație de colegialitate, cred că a fost și un ministru foarte bun, cu realizări de necontestat și precizez încă o dată că am încredere că va reuși să obțină o sentință favorabilă la recurs”, a spus Voicu.

Voicu a fost întrebat dacă PNL își menține poziția anunțată privind retragerea lui Fenechiu din Guvern în cazul unei condamnări fie și în primă instanță.

„Este o decizie care se va contura, desigur, în scurt timp, eu nu pot să o anticipez, nici cu privire la o eventuală demisie a domnului Fenechiu, nu ține de mine să apreciez acest lucru, nici o urmare a unei eventuale demisii, nu am de unde să știu. Este ceva ce se va discuta la nivelul Guvernului, la nivelul liderilor USL și bineînțeles într-un for de decizie al PNL”, a răspuns purtătorul de cuvânt al PNL.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.