Zamfir, despre desființarea SIIJ: Ce vor face partidele care au condiționat sprijinirea Guvernului de menținerea SIIJ?

Publicat: 28 12. 2019, 10:07

„Acum nu mai e «noaptea ca hoții»? Să înțeleg că românii au votat la referendum ca numai PSD să nu dea ordonanțe de urgență pe teme de justiție? PNL poate? «Noaptea ca hoții» e numai pentru PSD? Ce vor face partidele care au condiționat sprijinirea Guvernului Orban de menținerea Secției Speciale?”, a scris Daniel Zamfir, pe Facebook.

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, este una corectă. Măsură se află și în programul de guvernare, a punctat premierul.

În memorandumul prezentat Executivului, Cătălin Predoiu aduce în discuție recomandările forurilor europene în legătură cu Secția. În concluzii, ministrul Justiției precizează că soluția este desființarea SIIJ.

Forma memorandumului prezentat la reuniunea de vineri seara de la Palatul Victoria nu mai este aceeași cu cea inițială, despre care Executivul a discutat și în ședința din 6 decembrie. În prima variantă a documentului, Cătălin Predoiu vorbea despre desființarea Secției de anchetare a magistraților sau „regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a acesteia”.

Sursă FOTO: Daniel Zamfir / Facebook