Zgonea a convocat Biroul Permanent al Camerei pentru a „demara procedurile” cu privire la Ponta

Publicat: 05 06. 2015, 19:40
Actualizat: 06 06. 2015, 14:21

„Am primit de la procurorul general sesizarea cu privire la domnul deputat Victor Ponta, prim-ministru al României, am convocat pentru ora 17:00 Biroul Permanent, pentru a stabili procedurile conform regulamentului”, a spus președintele Camerei Deputaților.

El a precizat că nu a deschis „plicul de la procurorul general” și nu știe „dosarul în care este implicat Victor Ponta”.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat, potrivit DNA.

Procurorii susțin că există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.

Victor Ponta a fost învestit în funcția de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moțiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.