Băiatul fin

Băiatul fin
Dacă așa se comporta Geoană în calitate de pierzător jalnic în 2009, cam ce-ar fi făcut dacă ajungea președinte?

Dacă așa se comporta Geoană în calitate de pierzător jalnic în 2009, cam ce-ar fi făcut dacă ajungea președinte? Puneam această întrebare cu câteva zile în urmă cititorilor Gândului. Acum ea chiar îmi dă fiori.”Al doilea om în stat”, cum se tot pomenește pe sine M.Geoană, se dovedește a fi ultimul om în stat și cea mai mare lichea politică din ultimele două decenii.

Vreme de două săptămâni a repetat cu încăpățânare că nu renunță la funcția de președinte al Senatului pentru că vrea să ferească PSD de pierderea acestei funcții și adăuga că dacă un pesedist îi poate lua locul, el se dă la o parte. Marți seară, conducerea PSD i-a făcut o ultimă propunere în acest sens: să delege prerogativele funcției vicepreședintelui Senatului, pesedistul Ioan Chelaru, el rămânând formal președinte. Geoană a refuzat, scoțându-și astfel la vedere fățărnicia grotescă: nu-l interesează decât să-și păstreze cu orice preț scaunul și vila de protocol din str.Starostescu.

După excluderea cu un scor zdrobitor din PSD, și-a umplut de insulte foștii colegi ca o traseistă de centură ramasă cu buzele umflate. Părintele lui politic și nașul lui de botez ca Prostănac, Ion Iliescu, a redevenit cancerul partidului și al țării, iar pe cei care l-au susținut în campania pentru prezidențiale i-a numit” tovarăși”- a făcut asta un ins care își datorează ascensiunea publică exclusiv „tovarășilor”. Mă întreb ce partid ar putea accepta un personaj care scuipă cu atâta elan în farfuria din care a mâncat.

Astăzi, M.Geoana și-a dezbrăcat caracterul până dincolo de chiloți. Noul argument a fost mai simplu: nu ma puteți revoca în niciun fel! Președintele Romaniei poate fi suspendat de Parlament, eu, Geoană, nu. Când, după probabil cele mai jenante momente din istoria politică postdecembristă, Biroul Permanent l-a dat jos de pe scaun, fostul diplomat, ambasador și ministru de externe a ajuns cu injuriile până la antimaghiarisme xenofobe demne de C.V.Tudor: „Ce cadou vor cretinii aștia să facă națiunii, să ajungă Marko Bela al doilea om în stat!”.

„Băiatul fin ” născut dintre „tovarăși”, mit al politicii post’ 89, a dat un cap în gura civilizației politice din România demn de Vanghelie sau Mazăre.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide