Coada l-a secerat pe Victor Ponta

Redactor:
Rodica Ciobanu
Coada l-a secerat pe Victor Ponta
Chiar dacă l-ar face aparatul de partid învingător, în noaptea asta, cu zece voturi în plus, Victor Ponta a pierdut. L-a învins diaspora.

Nu aceea care, după multe ore de așteptare încrâncenată, a votat, ci aceea care, la turul întâi și la turul doi, a fost împiedicată să voteze. Ea a transmis revoluția votului prin capitalele europene, de a ajuns până la București. Ea a scos în stradă  mii de oameni din țară, în apărarea dreptului la vot, ea a trezit în cei rămași acasă, intoleranța la minciună și nevoia de respect, ea a adus aproape două milioane de oameni la urne, peste marea masă de la turul întâi.

Coada aceasta uriașă, hotărâtă, tensionată a dansat prin spațiul virtual, a zbârnâit pe mobile, i-a scos din letargie pe părinții, bunicii, prietenii celor plecați să muncească în străinătate, iar aceștia au mers să voteze în locul plecaților lor. Coada aceasta, compactă, ordonată, pe care străinii nu au mai văzut-o niciodată, a arătat Europei că, în România oamenilor obișnuiți, există o dorință imensă de schimbare. Coada aceasta nervoasă și flexibilă ca o nuia i-a lovit pe politicieni peste picioare, demonstrându-le că viitorul nu începe întotdeauna cu ei. Coada aceasta l-a secerat pe Victor Ponta, care a ieșit în seara asta din scenă, aruncându-le plecaților o ultimă fumigenă.

Inchide