Crin Antonescu – un fleac

Crin Antonescu – un fleac
O mare parte dintre români suferă acum din pricina zvârcolirilor unui Boc autocetluit cu lanțuri, ca protestatarii Greenpeace, de scaunul său de premier și a cinismului iresponsabil al d-lui Băsescu.

O mare parte dintre români suferă acum din pricina zvârcolirilor  unui Boc autocetluit cu lanțuri, ca protestatarii Greenpeace, de scaunul său de premier și a cinismului iresponsabil al d-lui  Băsescu. Opoziția, ce să facă, s-a dus la Bruxelles pentru a atrage atenția Parlamentului European asupra  derapajelor antidemocratice ale actualei puteri, care i-au scos pe cetățeni din răbdări și în stradă. Acțiune legală și corectă.

Numai că dl Crin Antonescu i-a reprezentat pe românii revoltați vorbind românește. Ceea ce nu e în folosul lor. Parlamentarii europeni ascultă mult mai atent un discurs rostit într-o engleză sau franceză fluentă, care nu-i silește să-și pună căștile, în care, oricum, se aude o traducere plată și aproximativă. Când te răstești oratoric românește, capitol la care dl Antonescu e maestru, ai șansa să-ți scazi audiența cu circa 50%.

Se împlinesc în curând trei ani de când, într-o emisiune televizată,  l-am rugat pe candidatul la prezidențiale Crin Antonescu să-și justifice candidatura printr-o alocuțiune în limba engleză. D-sa nu știa o boabă. A oferit în schimb o mostră de franceză din vârful limbii. Domnule Antonescu, cred că veți lua niște lecții intensive pentru a stăpâni o limbă de circulație, căci nu puteți să nu fiți de acord că e mare nevoie pentru postul de Președinte al României, nu al Rusiei, îi spuneam atunci.

Aceeași discuție, despre necesitatea de a ști englezește bine, o avusesem cu vreun an înainte cu președintele Băsescu. Nu o reproduc, pentru că nu a fost publică. De atunci și până acum, dl Băsescu a început să vorbească, în băsic english, ce-i drept, dar o rupe. Dl Antonescu, vocea românilor asupriți la Bruxelles, candidatul cu cele mai mari șanse, potrivit sondajelor, la alegerile prezidențiale viitoare, nu a catadicsit să învețe nici măcar atât cât să citească un discurs în engleză de pe foi de hârtie, nu să-și reverse oratoria bună la Arcul de Triumf sau în Casa Poporului.

Și dacă mă uit la dl Crin Antonescu întors la București, constat că în acești ani nu doar engleza n-a învățat-o, n-a învățat și nu vrea să mai învețe altceva decât ce știe. Un fleac.

Un fleac care ne poate ciurui din nou.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide