USR e blat cu PSD?!

Redactor:
Marian Sultănoiu
USR e blat cu PSD?!
Lumea întreabă, PNL răspunde: „Ce mai face USR?!". „Ce știe ea mai bine, se luptă cu Dreapta". Ca să vezi...

Acum, nimeni nu trebuie să facă pe „mimosa pudica” în politică: c’est la vie, c”est la guerre! Sau – cum ar spune un român francofon, care nu are argumentele lui Cioloș – „asta-i via, asta-i gara”.

Abia acceptase Iohannis propunerile de miniștri ale Vioricăi Dăncilă, că „salvatorul nației”, Stelian Ion, a și sărit ca ars, aruncând petarda: „Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție”.

Asta, cu întrebarea șoc: „Cu cine joacă de fapt domnul președinte?”, mi se pare delapidată de la Codrin. Și pe el îl chinuie, dar mai artistic: „Klaus ne-a aprobat noii miniștri (cum ar veni, și lui, vezi Doamne – n.a.). Suspect de prompt! Și fără înjurături, „ciuma roșie” sau „penali”. Așa cum ne obișnuise de câțiva ani. Să fie asta o primă declarație de dragoste?”, zice maestru iscodirilor.

Păi, se poate, domnu” Stelian, să ne faceți să ne punem, și noi, întrebarea: „Oare USR (recte Stelian Ion) nu joacă, de fapt, cu PSD (recte Codrin Ștefănescu)? Că prea ciripesc același ciripit.

Ei bine, întrebările-astea electorale le înțelegem cu toții.

Stelian Ion este, probabil, salvatorul-acuzator-de-serviciu al lui Iohannis, de când Uniunea și-a stabilit, și ea, candidatul la președinție, în persoana lui Dan Barna.

În consecință, președintele în funcție trebuie înfierat cu mânie useristă, cu atât mai mult cu cât ne dă ocazia.

În episodul de față, Iohannis a acționat, evident, în funcție de propriile-i interese politice. Actualul președinte a devenit, odată cu lansarea noii candidaturi pentru Cotroceni, „locul de dat cu capu-n gură” al tuturor celorlalți candidați.

De unde să iei voturi, dacă nu de la Iohannis?!

Așa că toți urmează să-l atace, concertat. Ar putea face el față acestui soi de atac venit din partea următorilor prezidențiabili: Barna, Tăriceanu, omul lui Ponta, Dăncilă, omul lui Băsescu?!

Greu și cu pierderi importante.

În consecință, Iohannis a înțeles că, odată ajuns în al doilea tur de scrutin, dacă va fi însoțit de Dăncilă, atunci poate conta, natural, pe voturile USR-PLUS; dacă, însă, va fi acompaniat de Barna, atunci trebuie să conteze pe voturile PSD.

Chiar dacă pare neverosimil, „poporul PSD” este mai îngrozit de viitoarea prestație a USR-Barna, decât de aceea a lui Klaus Iohannis, pe care îl cunoaște deja, cu bunele și cu relele lui, cu prezențele și cu absențele sale multianuale.

Așadar, nu spunem nimic nou afirmând că nu e vorba despre nici un blat între Iohannis și PSD, dar că președintele e tentat să nu și-i pună în cap, cu asupra de măsură, pe votanții PSD, de care, la un moment dat, e posibil să aibă nevoie.

Cu atât mai mult preferă să nu-i ațâțe orgoliile Vioricăi Dăncilă, aceea care a anunțat deja că nu vrea o campanie violentă, ci, dimpotrivă, una echilibrată și de bun-simț.

USR, majoră și vaccinată, știe și ea, prea bine, tot acest tighel cusut pe dedesubt, și înțelege că nu atât Dăncilă ar fi de atacat în prime-time (numărul voturilor pe care le-ar putea obține Barna din zestrea Kiseleff-ului fiind infim, dacă nu chiar egal cu zero).

Așa că și PNL-ului, care a sărit ca ars după declarația lui Stelian Ion, ar fi bine să-i intre-n cap, în tactică și-n strategie, că nu atât Dăncilă-PSD îi este adversar periculos, cât, mai ales USR-PLUS, și că, în special, pe aceste coordonate este musai să contraatace.

Ceea ce mă surprinde, totuși, în contextul „marelui război fără prizonieri”, este că USR l-a aruncat în luptă – ca să-l „sfârtece” pe Iohannis, pe tema „numirilor dezonorante” pe funcții, ale lui Moga (omul lui Mazăre) și Mănescu (poate pripite, într-un context de rutină, altul decât cel electoral, despre care am vorbit mai sus) -, tocmai pe unul dintre avocații – în sens propriu/juridic – lui Mazăre.

Iar asta nu este nici un fel de glumă, oricât de penibil ar părea. Și nu penibil pentru că salvatorul i-a câștigat trei procese în civil salvamarului (rolul avocaților), ci că tocmai el se oripilează, vezi Doamne, pentru că Iohannis l-a numit în post pe un apropiat al lui Mazăre.

P.S. Între altele, Stelian Ion – după propria-i poveste -, i-a câștigat lui Mazăre un proces cu o jurnalistă (care scrisese, probabil, despre viața și opera edilului Constănțean).

Consecința?! Contra onorariului de 500 de lei sau de euro, n-am înțeles prea bine, avocatul l-a ajutat pe edil să dea un jurnalist pe mute, ca să nu mai fie încurcat în muncă.

Dar despre ce vorbea Stelian Ion în legătură cu Mazăre? Nu cumva despre „jefuirea bugetului Constanței de către primar, timp de aproape două decenii fiind, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României”?!

Da?! Ca să vezi apropierea dracului, domnule!    

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Explicația genială dată de primarul din Argeș prins la volanul unui camion cu lemne furate
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O tânără de 14 ani a stat 9 ore şi jumătate sub dărâmături în Turcia....
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
S-a căsătorit cu un milionar dar nu știa ce va urma. Strigător la cer ce...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Prima mașină produsă în România nu a fost Dacia. Rușii au confiscat fabrica auto, iar...
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Cum arată bărbatul perfect pentru Selena Gomez: „Sunt singură și sunt total împăcată cu asta”
Inchide