Spărgătorii de grevă: cum au mimat protestul funcționarii din administrația publică. În primăria lui Vanghelie au lucrat doar cei de la biroul decese

Spărgătorii de grevă: cum au mimat protestul funcționarii din administrația publică. În primăria lui Vanghelie au lucrat doar cei de la biroul decese
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 28/04/2012, 06:37

Prima zi din greva angajaților din administrația publică aCapitalei s-a dovedit un fiasco. Majoritatea funcțio-narilor aumimat greva. Singurii care au închis ghișeele lăsând deschis doarbiroul care eliberează certificate de deces au fost cei dinsubordinea primarului Vanghelie. În rest, s-a făcut grevă cu afișe,banderole ori s-a muncit, dar mai cu fereală. „De ce să facemgrevă, doamnă? Suntem mulțumiți de salarii. Avem 8 milioane și,dacă ni se taie 20 la sută, rămânem cu 6 milioane. E mai mult decâtnimic”, a fost răspunsul unei funcționare de la Primăria sectorului2. În instituție nici măcar un afiș nu anunța că funcționarii dinadministrația publică sunt în grevă.

În jurul orei 12, la Direcția de Taxe și Impozite de pe CâmpiaLibertății, funcționarele Primăriei sectorului3 erau în grevăde-adevăratelea. „Aș dori să-mi spuneți ce datorii am la impozit”,a întrebat un bărbat cu banii gata pregătiți. Din spatele ghișeuluia venit răspunsul ferm, dar politicos „Nu pot să vă ajut. Citiți peușă, suntem în grevă”. Pe ușă afișul anunța „Grevă generală. Seasigură rezolvarea urgențelor (certificate fis-cale de vânzare șiradieri auto). Vă mulțumim pentru înțelegere”. La sediul Primărieisectorului 3 același anunț cu grevă generală. Înăuntrufuncționarele susțin că „e grevă generală, dar noi suntem aici. Nuaveți voie să intrați în primărie”. Regula se schimbă la intrarea”primarului”. O domnișoară tocmai era direcționată către un servicuaflat la etaj. Polițistul comunitar ne lămurește cum e cu greva.”Trebuie să lasați un act de identitate, eu vă anunț și putețiurca. Se lucrează”.

Citește și „Imnul golanilor”,”Țara te vrea prost”, „România, trezește-te!”, … „Dansulpinguinului”. Zoltan Andras, Sarmalele Reci: „Azi e foarte mișto săfii tâmpit”

Grevă de fațadă înșcoli: „Cârtim cu glas tare, dar, când e să facem ceva, o lăsămbaltă”

GALERIE FOTO – Vezi aici cum l-autârât pe „Boc” gardienii de la Jilava prin fațaînchisorii

La sectorul 4, grevă cu banderole

„Spărgători de grevă” au fost și u-nii lideri sindicali. „Suntemsolidari cu protestele, dar muncim normal.În semn de solidaritatefuncționarii poartă banderole albe la mână”, ne-a declarat liderulde sindicat Viorel Cârlogea. A-cesta ne-a spus că reprezintăFederația Sindicatelor Democratice din România, organizațieafiliată Confederației Euro-pene a Sindicatelor. Întrebat cumrămâ-ne cu greva generală anunțate cu surle și trâmbițe,sindicalistul Cârlogea ne-a răspuns: „Noi suntem în slujbacetă-țenilor și nu vrem ca aceștia să sufere. Nu vom face mai multdecât o grevă cu banderole, chiar dacă se decide ca ea săcontinue”. La sectorul lui Poteraș a fost grevă doar pe uși. „Niciopersoană nu este în grevă. Există un afiș cu grevă de solidaritateși atât”, ne-a spus șefa biroului de presă de la sectorul 6.

Șoferii RATB: „De ce să facem grevă? Nu ne iau dinbani”

Șoferii de autobuze din autobaza Titan susțin că nu vor facegrevă marți. „A fost o discuție între liderii noștri de sindicat șiprimarul general. Oprescu ne-a promis că salariile noastre nu sereduc. Atunci de ce să facem grevă? Nu ne iau din bani. E doar opromisiune verbală. Nu avem nimic scris dar dacă vom lua bani maipuțini atunci va fi iureș”, ne-au spus șoferii. Ei susțin că,marți, vor ieși în număr mare la muncă. ” O să fie greva la metrouși am auzit că și colegii noștri care lucrează pe tramvaie șitroleibuze vor fi în grevă. Conducerea a zis că suplimenteazănumărul autobuzelor”, au mai spus șoferii.

La primăria lui Vanghelie s-a lucrat doar la certificatede deces

Toți funcționarii Primăriei sectorului 5 au fost în grevă.”Oamenii au venit la muncă, dar stau în birouri. Și cei de la ADPsau Taxe și Impozite sunt în grevă. Nu se eliberează decâtcertificate de deces. La noi, 80 la sută din angajați suntsindicaliști”, ne-a declarat liderul sindical Marin Lupașcu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan