EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”

EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”
EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”. Sursă foto: pacientă
Publicat: 25/06/2020, 10:00
Actualizat: 06/04/2021, 14:48

Luminița Nuța, avocat și voluntar, a fost testată pozitiv cu coronavirus și a fost internată timp de 18 zile la Matei Balș. După cele două teste negative consecutive, femeia a fost externată, iar pe biletul de externare scrie negru pe alb că aceasta trebuie să fie monitorizată cardio : „La Institutul pentru  Boli Cardiovasculare CC Iliescu, la insistențele mele, mi-au luat o troponină pe un scaun pe hol. Nu vor să facă EKG, nimic”, spune femeia.

Lumința a fost externată, după ce două teste negative la COVID, cu condiția ca aceasta să fie monitorizată cardio până se stabilizează troponina. Femeia susține că spitalul o refuză pe motivul c[ aceasta a fost infectată cu coronavirus.

Testul la troponină, pe holul spitalului

„Nu sunt o urgență, așa mi se spune. Deși sunt o urgență clar, scrie asta pe ieșirea din spital. Pot fi externată, cu condiția să fiu monitorizată în ambulatoriu. Aici refuză să facă asta”, a declarat Luminița Nuța pentru Gândul.ro.

Monitorizarea cardio înseamnnă troponina luată o dată pe zi, EKG-ul și ecografia, spune Lumința: „La insitențele mele, testul de troponină mi se face pe hol. Scrie pe biletul de externare foarte clar. Se externează cu testele de covid negative,  cu condiția să fiu monitorizată cardio”, a adăugat aceasta.

La ambulatoriu, programare peste un an

„M-au trimis la ambulatoriu, iar acolo mi-au zis că  ei mă pot programa peste un an.Am intrat sănătoasă la Balș și am ieșit cu niște enzime cardiace ridicate care din punct de vedere al doctorului de aici, nu sunt o urgență”, acuză femeia.

Deși testele la covid sunt negative, Luminița susține că cadrele medicale se feresc de ea și a fost trimisă să aștepte rezultatul în curtea spitalului.

„Au zis că nu se pune problema. Se feresc de mine, deși sunt negativă la Covid. Scrie clar că testele mele  negtive sunt consecutive. Și totuși nu sunt băgată în seamă”, spune Luminița Nuța.

În total, Luminiței i s-au făcut șase teste pentru COVID la Matei Balș. Primele două au fost pozitive, unul negativ, următorul pozitiv, iar ultimele două negative.

Foto: Holul unde Luminița a așteptat să fie testată. Poza a fost trimisă de către pacientă

Eroii pe care România îi tratează cu dispreț

GÂNDUL.RO a aflat în exclusivitate că membrii Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-au autosesizat cu privire la trei cadre medicale care au fost țintele unor atitudini scandaloase. La începutul lunii aprilie, reporterii noștri relatau faptul că o asistentă din Galați a fost alungată dintr-un magazin pe motiv că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19.

Secretarul de stat Cristian Jura, membru al Consiliului pentru Combaterea Discriminării, ne-a declarat în exclusivitate că s-a autosesizat și a deschis o anchetă cu privire la trei cazuri: ”E vorba de trei cadre medicale au fost discriminate. Primul este al asistentei din Galați care a fost refuzată într-un magazin, al doilea este cazul din București în care medicului i s-a refuzat prelungirea contractului de închiriere al locuinței, iar al treilea este un cadru medical din Sibiu. Noi îi considerăm pe aceștia niște eroi, niște salvatori, dar în viața de zi cu zi sunt tratați cu dispreț. Ancheta este în desfășurare”.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere