EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”

EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”
EXCLUSIV. Drama unei paciente, refuzată de spital pentru monitorizare, pe motiv că a avut COVID: „Se feresc de mine. Mi-au spus că nu sunt o urgență și să aștept afară”. Sursă foto: pacientă
Publicat: 25/06/2020, 10:00
Actualizat: 06/04/2021, 14:48

Luminița Nuța, avocat și voluntar, a fost testată pozitiv cu coronavirus și a fost internată timp de 18 zile la Matei Balș. După cele două teste negative consecutive, femeia a fost externată, iar pe biletul de externare scrie negru pe alb că aceasta trebuie să fie monitorizată cardio : „La Institutul pentru  Boli Cardiovasculare CC Iliescu, la insistențele mele, mi-au luat o troponină pe un scaun pe hol. Nu vor să facă EKG, nimic”, spune femeia.

Lumința a fost externată, după ce două teste negative la COVID, cu condiția ca aceasta să fie monitorizată cardio până se stabilizează troponina. Femeia susține că spitalul o refuză pe motivul c[ aceasta a fost infectată cu coronavirus.

Testul la troponină, pe holul spitalului

„Nu sunt o urgență, așa mi se spune. Deși sunt o urgență clar, scrie asta pe ieșirea din spital. Pot fi externată, cu condiția să fiu monitorizată în ambulatoriu. Aici refuză să facă asta”, a declarat Luminița Nuța pentru Gândul.ro.

Monitorizarea cardio înseamnnă troponina luată o dată pe zi, EKG-ul și ecografia, spune Lumința: „La insitențele mele, testul de troponină mi se face pe hol. Scrie pe biletul de externare foarte clar. Se externează cu testele de covid negative,  cu condiția să fiu monitorizată cardio”, a adăugat aceasta.

La ambulatoriu, programare peste un an

„M-au trimis la ambulatoriu, iar acolo mi-au zis că  ei mă pot programa peste un an.Am intrat sănătoasă la Balș și am ieșit cu niște enzime cardiace ridicate care din punct de vedere al doctorului de aici, nu sunt o urgență”, acuză femeia.

Deși testele la covid sunt negative, Luminița susține că cadrele medicale se feresc de ea și a fost trimisă să aștepte rezultatul în curtea spitalului.

„Au zis că nu se pune problema. Se feresc de mine, deși sunt negativă la Covid. Scrie clar că testele mele  negtive sunt consecutive. Și totuși nu sunt băgată în seamă”, spune Luminița Nuța.

În total, Luminiței i s-au făcut șase teste pentru COVID la Matei Balș. Primele două au fost pozitive, unul negativ, următorul pozitiv, iar ultimele două negative.

Foto: Holul unde Luminița a așteptat să fie testată. Poza a fost trimisă de către pacientă

Eroii pe care România îi tratează cu dispreț

GÂNDUL.RO a aflat în exclusivitate că membrii Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-au autosesizat cu privire la trei cadre medicale care au fost țintele unor atitudini scandaloase. La începutul lunii aprilie, reporterii noștri relatau faptul că o asistentă din Galați a fost alungată dintr-un magazin pe motiv că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19.

Secretarul de stat Cristian Jura, membru al Consiliului pentru Combaterea Discriminării, ne-a declarat în exclusivitate că s-a autosesizat și a deschis o anchetă cu privire la trei cazuri: ”E vorba de trei cadre medicale au fost discriminate. Primul este al asistentei din Galați care a fost refuzată într-un magazin, al doilea este cazul din București în care medicului i s-a refuzat prelungirea contractului de închiriere al locuinței, iar al treilea este un cadru medical din Sibiu. Noi îi considerăm pe aceștia niște eroi, niște salvatori, dar în viața de zi cu zi sunt tratați cu dispreț. Ancheta este în desfășurare”.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic