7 beneficii ale consumului de whisky pentru organism

Publicat: 27 12. 2015, 15:12
Actualizat: 05 07. 2016, 19:47

Consumat cu moderație, whisky-ul poate aduce următoarele beneficii sănătății tale:

1. Ajută la memorie – în whisky se găsesc antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea creierului și ajută la o mai bună circulație a sângelui. Astfel, și memoria devine mult mai bună. În plus, scotch-ul conține și etanol, despre care cercetătorii spun că joacă un rol important în aducerea aminte a unor date specifice și în plasticitatea sinaptică.

2. Reduce riscul atacurilor cerebrale – consumul de whisky oprește colesterolul să se depună în sistemul cardiovascular și îndepărtează excesul de colesterol din organism, iar pereții arterelor devin relaxați, reducându-se astfel riscul producerii accidentelor vasculare.

3. Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer – whisky-ul conține acid elagic, un acid care împiedică moleculele din ADN să intre în contact cu diferiți compuși cancerigeni, cum ar fi nitrosamine și hidrocarburi policiclice. Protejează organismul și împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

4. Ajută la digestie – whisky-ul are un rol important în procesul de digestie al organismului uman. În trecut, whisky-ul era consumat după o masă copioasă, ajutând corpul să se relaxeze. Este folosit și în curele de slăbire, în măsura în care reduce pofta de mâncare și ne împiedică să mâncăm prea mult. Consumul de whisky calmează durerile de stomac și previne o eventuală indigestie după consumarea unui desert foarte dulce.

5. Benefic în cura de slăbire – datorită compoziției acestei băuturi din cereale, ajută la inhibarea poftei de mâncare. Nu conține prea multe calorii, iar cantitatea de grăsimi și de colesterol este zero. 

6. Întărește sistemul imunitar – Antioxidanții și vitaminele din compoziția acestei băuturi ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ajută în lupta cu răceala, bolile de sezon, infecții și alte afecțiuni.

7. Controlează nivelul de zahăr – chiar dacă nu este recomandat în cazul persoanelor diabetice, whisky-ul ajută la reglarea producției de insulină din pancreas. Această băutură reduce riscul îmbolnăvirii de diabet cu 30-40%.