Ajută MEMORIA și reduce ANXIETATEA. Beneficiile consumului MODERAT de BERE

Publicat: 02 11. 2018, 11:43

Iată ce beneficii are consumul moderat de bere, asupra sănătății:

Suplimente de vitamine

Berea este facută din cereale, apă și drojdie. Destul de frecvent utilizate sunt boabele de orz și grâu, bogate într-o varietate de vitamine care supraviețuiesc procesului de fermentare și filtrare.

Berea furnizează cantități modeste de vitamina B, plus cantităti mult mai mari de magneziu, seleniu și alte oligoelemente. Și ar mai fi de menționat conținutul de vitamina B6 care reduce nivelul homocistinei, substanța vinovată de apariția bolilor de inimă.

Despre bolile de inimă
Studiile arată că un pahar de bere pe zi pentru femei și două pahare pe zi pentru bărbați reduc riscul de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace și boli vasculare. Se spune că un consumator moderat de bere își reduce riscul de atac de cord cu 20%.

Mai puțin colesterol
Consumatorii de bere au un nivel crescut de lipoproteină de înaltă densitate, numită adesea „colesterol bun”, ce constituie o formă de protecție împotriva grăsimilor periculoase din sânge. Ei au, de asemenea, cantități mai mici de fibrinogen, o proteină care împiedica formarea cheagurilor de sânge. În plus, berea conține polifenoli, ce reduc nivelul de colesterol.

 

 

Ajută memoria
Unele cercetari au arătat că în cantități moderate, alcoolul ajută și memoria. Oamenii de știință suedezi au arătat că șoarecilor care au „servict” zilnic putin alcool le-au aparut noi celule nervoase în creier. 

Previne formarea pietrelor la rinichi
Consumul de bere poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Un studiu finlandez a arătat ca riscul de a forma pietre la rinichi este cu 40% mai mic în cazul băutorilor de bere.

 

 

Un studiu efectuat de trei cercetători germani – E.S. Capito, S. Lautenbacher și C. Horn-Hofmann publicat anul acesta, în jurnalul științific Psychology Research and Behavior Management relevă impactul consumului moderat de alcool asupra exprimării faciale a emoțiilor în contextul interacțiunii sociale. Bazat pe analiza influenței consumului moderat de alcool la nivelul emoțiilor, noutatea acestui studiu provine din corelația cu un grup țintă bine definit – indivizii care consumă moderat alcool într-un context social, adică la diferite evenimente, întâlniri cu prieteni sau familie ori alte activități și care presupun interacțiunea cu un grup de persoane.

 

 

Berea- femeile care o consumă zâmbesc mai mult

Rezultatele confirmă și diferențele dintre sexe când vine vorba despre exprimarea facială a emoțiilor, bărbații fiind, în general, mai puțin expresivi comparativ cu femeile. Totodată, bărbații utilizează mai multe expresii faciale ce pot fi interpretate ca semne de putere și mândrie și zâmbesc mai puțin comparativ cu femeile.

Berea – hameiul reduce stresul și anxietatea

„Relevanța unui astfel de studiu provine din faptul că limbajul nonverbal este la fel de important precum comunicarea verbală într-un grup. Studii viitoare pe acest subiect, care să evidențieze eventuale particularități în funcție de sex, ar reprezenta în mod cert un pas important în cercetare. Dacă ne raportăm strict la bere, datorită conținutului de hamei care s-a demonstrat deja că poate reduce nivelul de stres și anxietate, exprimarea facială a emoțiilor pozitive ar putea fi chiar mai bine înlesnită. Desigur, este nevoie de o intensificare a cercetării științifice, însă există un mare potențial în această direcție”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Mai multe detalii depre beneficiile consumului moderat de bere pe CSID.