Atenție, cafeaua la ibric este PERICULOASĂ pentru sănătate. Medicul Marius Sava: „Face rău pe toate planurile”

Publicat: 27 02. 2024, 14:45
Actualizat: 27 02. 2024, 14:48

Mulți români o consumă, dar nu știu cât de periculoasă este! Cafeaua preparată la ibric poate fi extrem de nocivă pentru organism. Medicul Marius Sava oferă și explicații științifice în acest caz.

Cafeaua, considerată de mulți o necesitate zilnică, își câștigă locul în categoria suplimentelor de energie benefice, având efecte pozitive asupra vaselor de sânge și, implicit, asupra activității cerebrale.

Important este, însă, modul în care este preparată. Cafeaua la ibric este nocivă, conform unor medici.

Medic: Cafeaua la ibric face rău pe toate planurile

„Cafeaua este un antioxidant, te protejează de diabet, dar în cantitate mare, poate să-ți producă diabet. Depinde câtă bei, cum bei, ce calitate are, trebuie să avem grijă și acolo. Obligatoriu este să bem cafea filtrată, să nu fie la ibric, aia face rău pe toate planurile.

Este cafea nefiltrată, care face rău, nu există studiu care arată că face bine. În timp ce la cafeaua filtrată nu există studiu care există și să ne spună că face rău, este un antioxidant, nu faci boli de inimă, diabet, ar trebuie să avem o cantitate, nu bem un litru de cafea pe zi, atunci e rău”, a afirmat Dr. Marius Sava în podcastul lui Cătălin Măruță.

Evitați automatele de cafea!

„Evitați să o cumpărați de la automatul de cafea. Cafeaua bună este cea cumpărată de tine, ideal ar fi să fie boabe, să ai râșnița ta și să o faci tu acasă, la espressorul tău. E bună dacă nu pui lapte și zahăr.

Consumați de care vreți, aveți grijă să nu fie foarte mult într-un espresso, pentru că e concentrată, iar cafeaua în doză mică și băută în prima jumătate a zilei nu face nimic, ba chiar e foarte bună, dar e posibil să-ți crească puțin nivelul de stres”, a completat Dr. Marius Sava.