Câte minute pierzi din viață dacă mănânci un hotdog

Câte minute pierzi din viață dacă mănânci un hotdog
Câte minute pierzi din viață dacă mănânci un hotdog / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 27/08/2021, 18:46

Pentru mulți, hotdogul este cea mai potrivită și, mai ales, inofensivă alegere când vine vorba de a mânca ceva repede. Totuși, un studiu recent arată că acest produs foarte popular îți poate scurta viața. Și e chiar grav, căci un hotdog consumat înseamnă 36 de minute din viață pierdute!

Potrivit The Hill, cercetătorii de la Universitatea Michigan au evaluat peste 5.800 de mâncăruri. Ei au vrut să descopere modul în care dieta afectează speranța de viață a unei persoane.

Un concurs de mâncat hotdog, coșmar pentru speranța de viață

Oamenii de știință americani au descoperit că un hotdog scade speranța de viață cu 36 de minute. În același timp, alimentele hrănitoare o pot lungi.

De exemplu, potrivit sursei citate, Joey Chestnut, un campion american al concursurilor de mâncat hotdog (a consumat 1.094 de hotdogi la un concurs!), și-a scurtat speranța de viață cu 656 de ore. Sau 27 de zile. Și asta la o singură competiție!

Cred că, dacă mănânci hotdogi în stilul lui Joey, studiul s-ar putea să reprezinte un punct de cotitură în viața ta, care să te convingă să îți reduci puțin consumul. E în regulă dacă te bucuri de un hotdog din când în când. Toată lumea vrea să aibă mâncăruri gustoase în viața lor, face parte din bucuria mâncatului – Christy Brissette, nutriționistă.

Ce alimente îți prelungesc viața

În același timp, cercetătorii au descoperit că somonul la cuptor, fasolea, orezul și alunele pot adăuga între 10 și 15 minute la viața unui om.

„Concentrați-vă pe numerele 80-20 când vă gândiți la dieta voastră. Încercați să alegeți alimente mai hrănitoare în 80% din timp, care vă vor prelungi viața. Iar în 20% din timp, sunt ok și unele din acele mâncăruri mai puțin hrănitoare, ca hotdogul ocazional”, a subliniat Christy Brissette.

Studiul cercetătorilor americani a fost publicat în prestigioasa revistă Nature.