Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre vaccinarea din Piața Obor: „Să mâncați voi escargot. Românii mănâncă mici!”

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre vaccinarea din Piața Obor: „Să mâncați voi escargot. Românii mănâncă mici!”
Medul psihiatru Gabriel Diaconu. Sursă foto: captură video GÂNDUL
Publicat: 12/06/2021, 13:17

Vaccinarea din Piaţa Obor cu mici și muștar nu numai că a făcut înconjurul lumii și a ajuns în presa internațională, însă a devenit subiect de analiză și pentru un psihiatru. Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook și a spus, cu umor, că masa gratis a convins tot mai mulţi oameni să se imunizeze.

Pitorescul și vulgarul se amestecă, dar când ai un popor cu budă în curte și pretenții că noi râgâim doar curcubee orice se transformă în caricatură, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

„Dacă erau hotdogs era mai bine? Sau dacă se dădeau gofre in Liège?  Dacă serveai un croissant au chocolat mai era o știre? Sau dacă erai pe bayou și băgai niște gumbo?”, întreabă ironic medicul Gabriel Diaconu.

Citește Și Românii au dat năvală la vaccinarea cu mici și muștar, în Piața Obor: „Am văzut la televizor și am venit repede” (REPORTAJ)

Diaconu: „Românii mănâncă mici”

Nu ziceați voi că trebuie adaptat mesajul vaccinal anti-COVID culturii noastre? Că enunțurile medicale și intelectualimea nu conving omul de rând?O să meargă cu muștar la Tecuci, cu alivenci la Neamț, cu tradiționalul gulaș sau brânză și bulz prin Ardeal, dar o să meargă.Pentru că în democrație rogi oamenii frumos. În dictatură te rugau ei pe tine, iar vaccinarea obligatorie era văzută ca politică sanitară de stat, nu dezbatere între neica nimeni și experții în șurub cu șaibă.Elementul cheie, mesajul de luat acasă este că masa gratis a convins mulți români că teoria conspirației nu trece prin stomac, doar printre urechi. Iar faptul că ni s-a dus un pic și buhul, cu atât mai bine. Zici că țara asta e făcută doar de academicieni, doctori ingineri și Rață pe varză. Să mâncați voi escargot și Saint Jacques. Românii mănâncă mici”, a scris pe Facebook, medicul Gabriel Diaconu.

Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri la Obor a ajuns  și în atenția presei internaționale, iar agenția de presă Reuters a realizat un reportaj despre centrul de vaccinare din inima Oborului.

Centrul de vaccinare din Piața Obor va rămâne deshis tot weekendul: vineri până la ora 20, sâmbătă programul va fi tot 8-20, iar duminica se va închide la 6 seara.