Caz uimitor în știință: Un laborator a reușit să creeze „mini-creiere” din celulele unui bărbat

Publicat: 16 05. 2019, 22:12

Potrivit informațiilor care apar în cartea lui ce urmează să fie lansată, Philip a rămas șocat de rezultate și asta l-a determinat să își pună întrebări mai profunde precum „Ce ne face umani?”.

Acesta a mărturisit că majoritatea „mini-creierelor” au murit destul de repede, însă unul a supraviețuit și s-a dezvoltat într-o versiune izolată a unui creier uman în viață. Metoda folosită de oamenii de știință de la Universitatea din Londra se pare că se numește „reprogramare celulară”. 

Însă Philip nu s-a lăsat dus de val: „organoidul” rezultat nu este chiar precum un creier uman deoarece, de exemplu, nu poate transforma stimulii în senzații. Însă acest fapt l-a determinat să se întrebe cum putem defini umanitatea din punct de vedere biologic.

„Sunt conștient mai mult ca niciodată de natura compozitului și contingenței noastre: suntem comunități de celule”, a scris acesta în carte potrivit review-ului publicat în revista Nature.

 Philip Ball este autorul cărții „How to Grow a Human: Adventures in Who We Are and How We Are Made” (n. r. „Cum să crești un om: Aventuri în cine suntem și din ce suntem făcuți”) care va fi lansată anul acesta. 

Foto: Pixabay