Ce se întâmplă în organism atunci când mâncăm ouă

Publicat: 27 12. 2015, 15:02
Actualizat: 05 07. 2016, 22:39

Iată care sunt beneficiile pe care consumul de ouă le are în ceea ce privește sănătatea ta:

1. Reduce riscul bolilor de inimă – consumul de ouă conduce la mărirea particulelor de colesterol LDL din organism, reducând riscul apariției problemelor cardiovasculare. Colesterolul LDL este considerat nociv deoarele particulele LDL ajută la circulația moleculelor grase prin pereții arteriali, conducând la apariția arterosclerozei. 

2. Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar – două ouă pe zi ajută la îndepărtarea riscului de a dezvolta infecții sau alte boli. Un ou conține aproape 1/4 din seleniul necesar organismului, un nutrient care ajută sistemul imunitar. Copiii trebuie neapărat să consume ouă, pentru că lipsa seleniului poate cauza boli precum Keshan și Kashin-Beck, afecțiuni ce pot afecta inima, oasele și încheieturile. 

3. Dau multă energie – un singur ou conține 15% vitamina B2 (roboflavină). Este una dintre cele opt vitamine B care ajută corpul să transforme mâncarea în energie. Astfel, oul este unul dintre alimentele care te ajută să ai un corp tonifiat.