CEAI DE GHIMBIR. Top trei motive pentru care să bei această băutură

Publicat: 27 04. 2014, 17:32
Actualizat: 07 04. 2019, 05:59

CEAI DE GHIMBIR. Băutura este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Nutriționiștii spun despre CEAIUL DE GHIMBIR conține vitamine din grupul B, vitamina C, vitamina A, magneziu, potasiu, cupru și mangan.

Pentru a prepara CEAI DE GHIMBIR aveți nevoie de o rădăcină proaspătă de ghimbir, pe care o dai prin răzătoarea cu găuri mari. Pentru o cană de ceai aveți nevoie de două lingurițe cu vârf de răzătură de ghimbir. Această cantitate se pune într-un vas în care se adaugă o cană și jumătate de apă rece la fiert. După ce apa începe să clăcotească, se acoperă și se lasă la fiert încă 2 maxim 3 minute. CEAIUL DE GHIMBIR obținut poate fi servit călduț sau rece, după preferință.

Mai jos puteți regăsi trei motive pentru care CEAIUL DE GHIMBIR nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.

● CEAIUL DE GHIMBIR ajută la prevenirea tulburărilor digestive. Ghimbirul are un efect puternic de stimulare a digestiei. Odată ingerat, ceaiul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esențial, deoarece ajută la absorbția eficientă a nutrienților din alimentație.

● CEAIUL DE GHIMBIR calmează grețurile matinale care apar la unele femei însărcinate. Studiile au demonstrat că o cană cu CEAI DE GHIMBIR poate să facă minuni în cazul femeilor însărcinate care se confrună cu grețuri matinale. Nutriționiștii spun că această băutură este un remediu eficient, care poate să fie folosită în siguranță de femeile însărcinate.

● CEAIUL DE GHIMBIR ajută la întărirea sistemului imunitar. Persoanele care obișnuiesc să bea regulat CEAI DE GHIMBIR prezintă un risc scăzut de a se confrunta cu infecții la nivelul sistemului respirator. O ceașcă de ceai nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al unei persoane răcite.