Cum este creierul afectat de dezvoltarea tehnologiei

Publicat: 13 11. 2012, 15:53
Actualizat: 30 07. 2014, 00:29

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetărori a Stanford University, oamenii își folosesc din ce în ce mai puțin inteligența proprie, în favoarea celei „artificiale”. Acest fapt are consecințe serioase, scrie Daily Mail, întrucât rețeaua de gene cu ajutorul căreia creierul funcționează devine vulnerabilă în fața eventualelor mutații.

Astfel, pe baza calculelor privind frecvența cu care numărul mutațiilor vătămătoare apar în genomul uman și a ipotezei că este nevoie de existența a 2.000 – 5.000 de gene pentru desfășurarea activității intelectuale, Dr.Gerald Crabtree estimează că în aproximativ 3000 de ani, peste 120 de generații, orice persoană va fi afectată de o mutație care o va influența din punct de vedere intelectual sau emoțional.

Mai mult, o serie de studii recente au demonstrat că genele implicate în funcționarea creierului sunt mai sensibile la eventulele modificări de structură.

Totuși, schimările de acest tip se realizează destul de încet, a mai precizat Dr. Crabtree. Mai mult, în opinia sa, ritmul rapid cu care descoperirile științifice au loc va contribui semnificativ la găsirea unei soluții pentru această problemă.

„Cu timpul, am putea fi capabil să corectăm orice mutație ar putea să apară în celulele oricărui organism, în orice stadiu de dezvoltare”, a declarat medicul.