Cum poate preveni berea deficitul de fibre din organism

Publicat: 02 06. 2014, 16:02
Actualizat: 19 05. 2015, 14:09

Fibrele solubile prezente în bere pot conduce la curățarea tractului gastro-intestinal, ceea ce ameliorează sănătatea organismului. Mai mult decât atât, mai multe componente prezente în bere pot stimula secreția de gastrină, acid gastric, colecistochinină și enzime pancreatice, care contribuie la realizare digestiei, în cazul în care este băută cu moderație.

O jumătate de litru de bere poate conține aproximativ 10% din necesarul zilnic de fibre solubile, în timp ce unele tipuri de bere conțin chiar până la 30% din acest necesar. Deficitul de fibre din organism poate provoca tulburări digestive serioase, cum ar fi constipație sau diaree, cu consecințe importante asupra metabolismului general.

Medicul nutriționist Alin Popescu spune că berea aduce beneficii reale în menținerea stării de bine a organismului, datorită ingredientelor sale naturale: orz, hamei, drojdie de bere și apă.

„Ocupând un loc important în alimentația oamenilor de pe toate meridianele, berea a făcut de-a lungul timpului obiectul multor studii care au identificat o plajă largă de efecte pozitive pe care îl are consumul responsabil al acestei băuturi. De pildă, este poate mai puțin știut faptul că s-a demonstrat că un pahar de bere pe zi poate crește semnificativ nivelul de colesterol HDL, supranumit ‚colesterolul bun”. Fiind asociată cu un risc mai mic de boli coronariene, nivelul de colesterol HDL din sânge crește în timpul consumului responsabil de bere”, a precizat dr. Popescu.