Cum să prepari cafeaua ca să fie o băutură sănătoasă

Publicat: 01 05. 2014, 10:43
Actualizat: 21 05. 2015, 09:31

Cafeaua ajută la prevenirea diabetului de tip 2, la reglarea tensiunii, la scăderea riscului de Alzheimer și de cancer la prostată. Pentru a beneficia de aceste proprietăți specialiștii în nutriție spun că trebuie să respectăm câteva reguli atunci când preparăm băutura.

Mai jos regăsiți ponturi de preparare a cafelei, astfel încât să fie o băutură sănătoasă.

● Atenție la cât prăjești cafeaua. Există unele persoane care preferă să își cumpere boabe de cafea, să le prăjească și apoi să le macine. Dr. Peter Martin, directorul Institutului pentru Cercetarea Cafelei de la Universitatea Vanderbilt, SUA, spune că proprietățile cafelei pot fi distruse chiar în primul proces: al prăjirii boabelor. Astfel, acesta recomandă ca boabele să nu fie lăsate prea mult timp la prăjit.

● Depozitează adecvat cafeaua. Alimentul trebuie depozitat în recipiente etanșe și este recomandat să nu se macine decât cantitatea pe care o prepari.

● Optează pentru cafeaua făcută la ibric. Un grup de cercetători italieni au studiat mai multe tipuri de cafea și au constatat că tipul Moka este cel mai bogat în antioxidanți. De asemenea, oamenii de știință susțin că cei mai mulți antioxidanți se regăsesc în cafeaua pregătita pe aragaz la ibric sau în expreso. Cafeaua pregatita la filtru are mai puțini antioxidanți decât expresso și cafeaua la ibric.