De ce este periculos să punem miere în băuturile fierbinți

Publicat: 05 04. 2014, 14:15
Actualizat: 09 01. 2020, 06:50

„La temperatură mare se distrug enzimele și mierea devine o substanță dulce, dar fără a avea calitățile pe care le dorim”,  spune Dumitru Buzilă, apicultor. El a adăugat că mierea devine ca și o bombă, în loc să o consumăm pentru proprietățile benefice ne face mai mult rău.

Cea mai bună miere, cea eco
 
Doar 5% din mierea produsăƒ în România este ecologicăƒ. Pentru că mierea să fie certificată ecologic trebuie îndeplinite mai multe condiții: terenul de pe care adună albinele polenul trebuie să fie ferit de poluare, să nu existe fabrici și șosele în zonă și mai ales să nu se folosească pesticide. Stupii nu pot fi vopsiți, iar albinele sunt hrănite cu zahăr, transmite Stirileprotv.ro.

 
În România, mierea ecologică nu este suficient apreciată. Ministerul Agriculturii nu oferă subvenții, iar cumpărătorii caută marfă mai ieftină, 
 
Așa se face că doar 5%  din toată cantitatea de miere este certificata eco, ceea ce înseamnă cam 3.700 de tone. Din această cantitate, 80% merge la export.