Dormi într-o cameră friguroasă? Acestea sunt consecințele

Publicat: 05 01. 2016, 15:05

Cu toate că este bine ca temperatura dintr-o cameră să fie ridicată atunci când este frig afară, în timpul somnului este de preferat ca aceasta să fie mai scăzută decât în mod normal. Un dormitor răcoros îți poate transforma țesutul adipos maro în energie și îți poate ajuta metabolismul chiar și în timpul zilei.

Reprezentanții Asociației Americane de Diabet au urmărit modul în care temperatura camerei în care dorm oamenii le influențează sănătatea. La studiu au participat cinci tineri care au fost analizați timp de câteva luni. Cele cinci persoane și-au trăit viața urmând ritmul lor obișnuit, dar au dormit la Institutul Național de Sănătate.

Toate mesele le-au fost asigurate de specialiști, pentru a fi siguri că primesc necesarul zilnic de calorii. În prima lună, dormitorul era încălzit la 24 de grade Celsius, pentru a vedea dacă o temperatură scăzută atrage o reacție în organism. În luna următoare, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, pentru a vedea dacă țesutul de grăsime maro este stimulat.

În următoarea lună, temperatura a fost din nou crescută la 24 de grade Celsius, iar în ultima lună a ajuns la 27 de grade Celsius.

În timpul experimentului, nivelul de zahăr din sânge, de insulină și consumul zilnic de calorii au fost monitorizate constant, iar cantitatea de grăsime maro a fost măsurată în fiecare lună. Țesutul adipos maro apare când sistemul endocrin funcționează corect. Temperatura scăzută a schimbat semnificativ corpul participanților la studiu. După câteva săptămâni în care aceștia au dormit în camere încălzite la 19 grade Celsius, nivelul de țesut gras maro s-a dublat, iar sensibilitatea la insulină a fost îmbunătățită. Grăsimea maro sau grăsimea bună este foarte importantă pentru un metabolism sănătos, scrie cuisineandhealth.com.

Specialiștii mai spun că oamenii care dorm într-o cameră rece au un risc mai scăzut de a suferi de diabet sau de alte probleme metabolice.