Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool. Dacă pățești asta, trebuie să lași paharul deoparte

Publicat: 25 09. 2017, 13:03

O cercetare realizată în Coreea de Sud arată că oamenii care se înroșesc în orbraji imediat după ce beau puțin alcool prezintă un risc crescut de dezvoltare a hipertensiunii generate de consumul de alcool, potrivit Indy100.

Această afecțiune conduce la creșterea tensiunii arteriale, principala cauză a infarctului, atacului de cord și pune în pericol vasele de sânge. 

Totul apare din cauza unei toxine produse de alcool, numită acetaldehidă, pe care ficatul o descompune. În cazul persoanelor care suferă de afecțiunea sus menționată, această toxină este descompusă mult mai lent, astfel că ea rămâne în organismul celor afectați pentru mai mult timp și provoacă mult mai multe stricăciuni. 

Echipa de cercetători a avut în vedere 1.763 de dosare medicale ale bărbaților sud-coreeni cu diverse istorice în ceea ce privește consumul de alcool.  

527 dintre ei aveau afecțiunea care le făcea fața să roșească atunci când luau o gură de alcool. Oamenii de știință au descoperit că aceștia erau mai expuși la apariția problemei atunci când consumau peste patru pahare de băuturi alcoolice pe săptănână. 

Dincolo de această limită, crește și riscul apariției hipertensiunii. În ceea ce-i priveșe pe cei care nu aveau această afecțiune, riscul de apariție a hipertensiunii creștea abia după consumul a peste opt pahare pe săptămână.