GUACAMOLE. Cum prepari corect o gustare DELICIOASĂ

Publicat: 15 09. 2018, 19:02

Rețetă Guacamole

Ingrediente:

Trei avocado coapte

Un ardei iute verde, proaspăt

Suc proaspăt stors de la două lămâi

Sare de gătit (după gust)

Coriandru (cât doriți)

Preparare:

Tăiați mărunt atât ardeiul, cât și coriandrul. Într-un castron de mărime medie, puneți miezul de avocado, apoi adăugați coriandru, ardei iute, suc de lămâie și sare. Amestecați cu un mixer. Gustați și adăugați mai mult suc de lămâie, sau sare, dacă este necesar, pentru a încerca să găsiți un echilibru între ingrediente.

Potrivit unui studiu, mulți bucătari, chiar mexicani, fac greșeli majore când prepară sosul. Eduardo Gomez, fondatorul Tequila & Mezcal Fest, a dezvăluit metoda perfectă pentru un guacamole rapid și autentic și a subliniat că înlocuirea sucului de lămâie cu lime este o eroare, scrie Dailymail.

Potrivit lui Eduardo, faptul că bucătarii nu folosesc suc suficient, este o altă greșeală, sucul provenit din două lămâi, fiind cantitatea necesară pentru a echilibra corect toate aromele ingredientelor.

El a adăugat că oamenii folosesc uneori pătrunjel în amestec, când corect ar fi să folosească coriandru, și că ardeiul iute ar trebui să fie proaspăt, nu uscat.

„Uneori cele mai ușoare rețete pot fi cel mai greu de pregătit – dacă vrei să faci un guacamole cu adevărat bun trebuie să echilibrezi toate aromele. Cel mai important lucru este să folosiți cele mai proaspete ingrediente posibile, iar avocado trebuie să fie perfect copt”, este recomandarea lui Gomez.

Cuvântul Guacamole provine din aztecă, „Mollli”, înseamnă sos, iar „Ahuacatl” înseamnă avocado.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de avocado: