În România este o problemă majoră. Concluziile sumbre ale unui studiu scot la iveală un obicei nociv al lumii de astăzi

Publicat: 21 04. 2018, 13:52

Cercetătorii susțin, în studiul publicat recent în PLOS ONE, că hrana aruncată este echivalentul a circa 30% din aportul caloric mediu al fiecărui american, scrie Phys.

De asemenea, acest studiu este primul care explorează legătura dintre calitatea dietei, deșeurile alimentare și impactul asupra mediului. dintre cele 22 de grupuri de diete studiate, rețetele care conțin o cantitate mai mare de fructe, legume sau un mix dintre cele două sunt irosite cel mai mult (39%), urmate de cele cu cantități mari de brânzeturi (17%) și de mâncărurile cu carne (14%).

Mai mult decât atât, dietele mai sănătoase, pe bază de legume și fructe, produc mai multe deșeuri în pesticide și apă de irigație.

Experții susțin că educația în prepararea și depozitarea fructelor și legumelor proaspete este critică. „Deșeurile alimentare reprezintă o problemă care joacă un rol la diferite niveluri. Abordarea holistică a lor va deveni importantă pentru descoperirea unor căi sustenabile pentru a face față nevoilor unei populații globale în creștere”, a precizat Zach Conrad, autorul principal al studiului.

Citește continuarea articolului pe Descoperă!