MASA DE PAȘTE. Fructe care trebuiesc consumate pentru o digestie mai eficientă

Publicat: 02 05. 2024, 17:20
Ananasul, fructul care trebuie consumat după o masă copioasă de Paște. Sursa Foto: Shutterstock

Fructele sunt esențiale după o masă pascală conține multe proteine și glucide, de la ouă și miel la drob și cozonac. Consumul în exces poate duce la o indigestie neplăcută. 

Care este cel mai ideal fruct pentru ușurarea digestiei?

Ananas, un fruct ce poate fi consumat după fiecare masă bogată

Ananasul este bogat în vitamine, minerale și enzime digestive. Fiind un fruct tropical, include substanțe precum vitamina A, vitamina C, vitamina B1 și B6, acid folic, cupru, mangan și betacaroten.

Bromelaina este cea care face digestia mai ușoară pentru organismul uman. Enzima poate descompune proteinele și să faciliteze procesul digestiv, având proprietăți antiinflamatorii. Reduce inflamația și disconfortul gastric, ba chiar previne balonarea.

Potrivit Realitatea, ananasul acționează ca un diuretic natural ce elimină excesul de lichide. Consumul regulat de ananas este benefic persoanelor care suferă de indigestie sau disconfort abdominal după mesele copioase.  Este suficientă o singură felie.