Masa de Paște, pericol pentru sănătate și pentru siluetă. Totul despre alimentele pe care le consumăm

Redactor:
Gândul
Masa de Paște, pericol pentru sănătate și pentru siluetă. Totul despre alimentele pe care le consumăm
Detalii în articol

În general, de sărbători, ne putem bucura de toate produsele tradiționale, cu mențiunea că trebuie să respectăm anumite reguli.

  • Să avem trei mese principale și două gustari, iar cina să o luăm înainte de ora 20
  • Nu mâncăm mai mult de un fel la o masă principală
  • Minim 10-20 minute de mișcare, mers pe jos, după fiecare masă.

Ouăle încondeiate sunt nelipsite de pe masa de Paște. După perioada de restricție din timpul Postului, aceste produse aduc un aport de aminoacizi esențiali și pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare, cu un muștar care nu conține zahăr. Trebuie să respectăm o limitare cantitativă de maximum două ouă, deoarece gălbenușul conține o cantitate ridicată de colesterol.

Pasca creștinilor este o pâine rotundă și dulce, gustoasă, plină de mirodenii și condimente delicioase. Preparată cu brânză slabă de vaci, aceasta aduce un aport de proteine, dar ingredientele asociate, făina, zahărul, cresc cantitatea de carbohidrați și implicit valoarea calorică. Aceasta poate fi servită drept gustare alături de un iaurt cu grăsimi sub 2 %.

Cozonacul este, la fel ca și pasca, o pâine dulce.  Poate fi pus pe masă în loc de pască sau împreună cu aceasta. Cozonacul reprezintă o imagine a sărbătorii, dar sunt bogați caloric. De aceea, trebuie savurați dimineața, cu un iaurt, sau drept gustare.

Mielul viu, nu friptura de miel, a fost considerat dintotdeauna un simbol al Mântuitorului Iisus. Carnea de miel poate fi consumată la mic dejun sau la prânz alături de o salată. Recomand să fie pregătită la cuptor, fără ulei adițional. E de preferat să evităm să o mâncăm seara, deoarece este o carne grasă, greu de digerat.

Citește continuarea pe CSID!

Inchide