O nouă staţie de oxigen a fost instalată la Spitalul de Urgenţă Sibiu / S-a extins capacitatea secţiei de Terapie Intensivă

Publicat: 15 12. 2020, 15:24
Actualizat: 15 12. 2020, 15:26

Managerul militar interimar, Constantin Vlase, al cărui mandat expiră în 20 decembrie, a anunțat că a fost instalată o nouă staţie de oxigen la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. În plus, s-a extins capacitatea secţiei ATI COVID și s-au reorganizat spaţii din Clinica Boli Infecţioase şi UPU.

Colonelul Constantin Vlase a anunţat că, de când a preluat conducerea interimară a Spitalului din Sibiu, au fost revizuite circuitele funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare a noilor capabilităţi create, atât pentru zona COVID, cât și pentru zona non-COVID.

Cel mai important lucru menţionat de managerul militar a fost că a fost deja instalată o nouă staţie de oxigen. De asemenea, ATI COVID-19 s-a mărit cu încă 10 paturi.

„S-a mărit capacitatea de producere a oxigenului prin instalarea unei noi staţii şi s-a extins reţeaua de distribuţie, coroborat cu suplimentarea numărului de concentratoare disponibile, pentru că e esenţial în tratarea şi monitorizarea pacienţilor cu afectare pulmonară COVID să le asigurăm oxigenul necesar. S-a reorganizat triajul pacienţilor suspecţi/confirmaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe într-o nouă locaţie, aceasta urmând să îşi dubleze capacitatea cât mai curând posibil în zona modulară din spatele UPU şi sala sindicală, totodată fiind realizată şi evaluarea distinctă radiologică a pacienţilor din aceste facilităţi. S-a extins capacitatea secţiei de Terapie Intensivă – COVID-19 cu 10 paturi, cu aviz favorabil de principiu al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Pentru această extindere s-a asigurat personal medico-sanitar specializat, circuite funcţionale, sursă de oxigen şi back-up energetic”, a spus colonelul Vlase.

Secţia Clinică Boli Infecţioase, reorganizată

De asemenea, a fost reorganizată activitatea la Secţia Clinică Boli Infecţioase, prin reamenajarea demisolului pavilionului, care va avea ca destinaţie „zonă administrativă verde”.

„Aceste spaţii au fost complet igienizate şi sunt asigurate facilităţile necesare desfăşurării activităţii specifice”, a mai spus Vlase.

Potrivit managerului militar, în prezent sunt în derulare procedurile de achiziţie pentru refacerea stocurilor de materiale sanitare, echipamente de protecţie, medicamente şi reactivi, care să asigure o autonomie de 30- 60 de zile.

De asemenea, s-au făcut demersurile necesare pentru încadrarea de medici infecţionişti, Spitalul de Urgenţă Sibiu funcţionând cu doi medici infecţionişti.

Mandatul lui Constantin Vlase la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu expiră în 20 decembrie, iar apoi va fi numită o nouă conducere interimară.