Puțini români știu! Cele 35 de alimente pe care nu trebuie să le ții niciodată în frigider

Publicat: 02 09. 2022, 18:18
SURSA FOTO: Pixabay

Bacteriile periculoase se ascund în bucătăria ta, iar modul în care îți depozitezi alimentele ar putea să-i pună pe cei dragi în pericol. În timp ce unele articole au întotdeauna nevoie de refrigerare, altele ar trebui să rămână ferm în afara frigiderului, altfel riscă să se strice și să devină necomestibile.

Fiecare aliment are proprietățile lui și criterii aparte în ceea ce privește modul în care ar trebui să fie manipulat și unde este sigur de depozitat. Este important că vă protejați, pe dumneavoastră și pe cei dragi de neplăceri gastrice și să vă păstrați alimentele proaspete și gustoase pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sunt (cel puțin) 35 de alimente pe care nu ar trebui să le păstrați în frigider, unele contraintuitiv, potrivit unui amplu material publicat de site-ul Science 101:

  • Avocado
  • Gogoși
  • Brânză învechită
  • Cartofi
  • Ton la conservă închisă
  • Tartină de ciocolată și alune
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Ouă
  • Cafea
  • Miere
  • Unt
  • Pepene
  • Busuioc
  • Vânătă
  • Unt de arahide
  • Ulei de măsline
  • Murături
  • Oţet
  • Fructe de pădure
  • Ketchup
  • Muştar
  • Fructe cu sâmbure (piersici, caise, nectarine și prune)
  • Roșii
  • Melasă
  • Nuci și fructe uscate
  • Banane
  • Ciocolată
  • Pâine
  • Castravete
  • Cereale
  • Dovleac
  • Condimente
  • Mere
  • Sos picant
  • Ardei iuți
  • Orez
  • Prăjituri și alte produse de patiserie
  • Fasole uscată
  • Sos de soia
SURSA FOTO: Pixabay