STUDIU. Ce riscă persoanele în vârstă care dorm peste șapte ore pe noapte

Publicat: 18 07. 2012, 15:16
Actualizat: 27 07. 2012, 15:04

Cercetătorii americani susțin că persoanele în vârstă care dorm mai mult de șapte ore pe noapte riscă să se îmbolnăvească de Alzheimer, deoarece creierul lor îmbătrânește mai rapid, scrie Daily Mail.

Specialiștii au descoperit că femeile care dorm doar șapte ore pe noapte se concentrează mult mai bine și au o memorie mai bună decât cele care depășesc nouă ore de somn, dar și decât cele care dorm numai cinci ore.

În plus, oamenii în vârstă care dorm mai mult de șapte ore pe noapte riscă să ia în greutate și să sufere de probleme cardiace și diabet. „Studiul confirmă faptul că perioadele lungi de somn și schimbările în ceea ce privește somnul pot duce la apariția Alzheimerului”, a explicat cercetătoarea Elizabeth Devore.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Societății pentru Alzheimer din SUA a declarat că, deși există o legătură între somn și scăderea capacităților cognitive, nu este clar care reprezintă cauza și care efectul.

Studiul, realizat în California pe 1.300 de femei de peste 70 de ani, a mai arătat că persoanele care au probleme cu respirația sau suferă de apnee prezintă un risc de două ori mai mare să se îmbolnăvească de Alzheimer.