Studiu. Sucul de roșii ajută la eliminarea rapidă a alcoolului

Publicat: 19 09. 2012, 09:29
Actualizat: 29 07. 2014, 23:46

Sucul de roșii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat, potrivit unor cercetători japonezi care studiază de câțiva ani efectele consumului de fructe și legume asupra alcoolului, scrie passionsante.be, citat de Agerpres.

Oamenii de știință au povestit, în cadrul unui congres al Societății japoneze de nutriție, că au realizat un experiment cu un grup de voluntari, căruia i s-a dat să bea 50 cl de apă plată și 10 cl de shochu, o băutură cu un conținut de alcool de 25%. După câteva zile, voluntarii au primit aceeași cantitate de shochu, însoțită de 50 cl de suc de roșii.

În urma acestui experiment, s-a constatat că, atunci când subiecții au băut suc de roșii, alcoolemia a scăzut semnificativ (cu aproximativ 30%) după o oră și că, în medie, alcoolul a dispărut total din organismul lor după cinci ore cu apă și după patru ore cu suc de roșii.

În cadrul unui alt experiment, cercetătorii au injectat unor șoareci molecule specifice sucului de roșii, precum și o cantitate mică de alcool, constatând că activitatea unor enzime cheie produse de ficat s-a accentuat, mai scrie sursa citată, care notează că studiile niponilor au la bază cantități mici de alcool.