CORONAVIRUS. Un cartier din orașul Babadag a fost plasat în carantină din cauza nerespectării ordonanțelor militare

Publicat: 18 04. 2020, 13:02
Imagine cu caracter ilustrativ

Un cartier întreg din oraşul Babadag, din județul Tulcea, a intrat în carantină după ce 12 persoane din 49 testate pentru coronavirus au fost confirmate pozitiv. În ultima perioadă s-au întors din străinătate 900 de persoane în oraşul Babadag.

Sâmbătă au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea referitor la situaţia epidemiologică din oraşul Babadag, iar în urma ședinței, cartierul Bendea a intrat în carantină, informează MEDIAFAX.

În acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până sâmbătă 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie.

„Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag. În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

Potrivit datelor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane din oraşul Babadag. Vineri erau în izolare 191 de persoane.

Autoritățile au informat că până vineri, chiar dacă numărul forțelor de ordine a fost suplimentat aproape zilnic în ultima săptămână, locuitorii cartierului au ignorat prezența acestora și au continuat să încalce restricțiile impuse prin ordonanțele militare.

Potrivit aceleiași surse, imobilele în care persoanele din respectiva zonă locuiesc sunt cu intrări multiple, iar imediat după plecarea forțelor de ordine, locatarii ies din nou pe străzi sau se deplasează prin curțile interioare.