Primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân din România, inaugurat la Popeşti-Leordeni. „Mesagerii Speranței” își așteaptă oamenii lor (FOTO+VIDEO)

Publicat: 04 10. 2020, 15:26
Actualizat: 04 10. 2020, 15:27

Animal Society şi Fundaţia Speranţa au inaugurat, duminică, primul muzeu din România dedicat câinilor fără stăpân, la adăpostul Speranţa din Popeşti-Leordeni, cu ocazia Zilei internaţionale a animalelor. Coordonatorii organizației și voluntarii au prezentat curioșilor și potențialilor adoptatori istoria proiectelor derulate în ultimii zece ani de activitate și au lansat o campanie pentru recuperarea patrupedelor pentru adopții reușite.

În Adăpostul Fundaţiei Speranţa, funcţional din 2001, sunt găzduiți 550 de câini salvați de iubitorii de animale. Iar duminică, istoria organizației și a proiectelor derulate timp de zece ani pentru salvarea animalelor nimănui a fost concentrată, alături de documente, fotografii și instrumentarul folosit în chirurgie și ortopedie, în primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân.

Sediul, în prima clinică veterinară mobilă din România

Muzeu a fost deschis în memoria lui Heli Dungler, fondatorul organizaţiei internaţionale Vier Pfoten, care a luptat pentru a promova bunăstarea animalelor.

Muzeul a fost amenajat în prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în ţară în 1999 chiar de Heli. Graţie unor veterinari dedicaţi, peste 70.000 de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică.

Cu ocazia evenimentului de duminică, zi de sărbătoare în adăpost, coordonatorii organizației au lansat o campanie pentru promovarea adopției patrupedelor.

„Zi mare la noi în adăpost. Azi e ziua lor, animalelor, ca să parafrazăm un cântec celebru. Nu doar că le „facem ziua”, dar sărbătorim, alături de prietenii de la Animal Society și de mai mulți invitați, din presă și nu numai, începutul campaniei „Mesagerii Speranței”. Campania e cam așa: noi alegem câte un set de 10-15 câini care considerăm că au cea mai mare nevoie să fie adoptați, iar profesioniștii de la Animal Society lucrează timp de cel puțin trei luni cu fiecare, scopul fiind să îi adapteze mai bine la oameni, la o existență într-o familie și în general la viața din afara adăpostului, una deloc asemănătoare cu ceea ce experimentează zi de zi în adăpost”, au scris pe contul de Facebook reprezentanții organizației, alături de un clip video în care apar unii dintre cățeii găzduiți de adăpost.