Un primar PSD din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate: „Era la ora 18:00, în afara orelor de program”

Publicat: 31 10. 2020, 07:06
Un primar PSD din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate: „Era la ora 18:00, în afara orelor de program”. Foto: Poliția Argeș

Primarul comunei Vlădeşti din judeţul Argeş, Dică Hristu Cristian, a fost prins de către poliţişti în timp ce transporta ilegal aproximativ 40 de metri cubi de lemne. Oamenii legii au confiscat materialul lemnos precum şi camionul şi au deschis un dosar penal pe numele edilului argeșean, informează Digi 24.

Cum justifică primarul: ”Eram în afara orelor de program”

Potrivit legii, transportul, în volum de peste 10 metri cubi de lemn, neînsoțit de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

Edilul din Vlădești susține că a era la volanul mașinii pentru că firma soției lui nu avea un șofer disponibil, iar el era în afara programului de la primărie.

Eu eram doar șofer. (Reporter: Și dumneavoastră pe ce cantitate aveați?) 34, 33… nu știu, că nu sunt eu cel care fac hârtiile. Soția nu mai are șofer. Nu, nu mă ocup de gater. Mă ocup doar de primărie. Era la ora 18:00, în afara orelor de program, a declarat Dică Hristu Cristian, pentru Digi 24.

Edilul Dică Cristian a fost reales în funcție la alegerile pe 27 septembrie.

Planeta noastră a pierdut 178 de milioane de hectare de pădure în ultimele trei decenii

Planeta noastră a pierdut 178 milioane de hectare de pădure, o suprafaţă de dimensiunea Libiei, între 1990 şi 2020, deşi în ultimul deceniu ritmul despăduririlor a încetinit, potrivit unui raport publicat joi de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), citat de EFE, citat de Agerpres.ro.

FAO a oferit în avans o evaluare a resurselor forestiere mondiale, pe care o elaborează la fiecare cinci după analizarea a 236 de ţări şi teritorii.

Raportul relevă că ritmul pierderii suprafeţei pădurilor a scăzut, de la 7,8 milioane de hectare anuale în deceniul 1990, la 4,7 milioane între 2010 şi 2020, datorită reducerii despăduririlor în unele ţări şi creşterii acoperirii forestiere în alte ţări.