Vești proaste pentru toți șoferii din România! Care este noua taxă care ar putea fi introdusă în următorii ani

Publicat: 24 07. 2020, 11:07
Actualizat: 24 07. 2020, 11:13
Lucian Bode, despre inițiativa SUA de a investi în infrastructura românească: Eforturile şi seriozitatea noastră încep să dea roade

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să introducă o taxă de autostradă pentru toate autovehiculele din Germania și din Europa, în contextul în care Germania a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui document făcut public în aceste zile.

Vestea este una cât se poate de proastă pentru șoferii români, mai ales pentru cei profesioniști, care merg aproape zilnic pe autostrăzile din Uniunea Europeană, fie că vorbim de cei care transportă marfă, sau de cei care lucrează în turism.

Documentul care prevede acest proiect a fost studiat de Reuters și presupune că în decurs de opt ani, aproape toate vehiculele de pe autostrăzi, inclusiv camioanele, autoutilitarele și mașinile, ar trebui să plătească taxe, conform proiectului de directivă UE privind taxele.

Reuters: Mai mulți oficiali germani nu sunt de acord cu acest proiect

Această propunere vine în contextul în care Germania a preluat președinția comunității, care a început la 1 iulie și se desfășoară până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, unii oficiali guvernamentali au declarat pentru Reuters că unele ministere germane doresc să înghețe acest proiect, chiar dacă pe termen lung măsura ar ajuta la protejarea climei, mai scrie Reuters.

Taxă nouă pentru toți românii

Începutul anului viitor ar putea aduce în România taxă pe peturi, sticle și doze din aluminiu. Adică un sistem prin care oamenii plătesc ambalajul, iar când îl returnează primesc banii înapoi. Până acum, toate inițiativele de acest gen au fost sortite eșecului.

Statisticile arată că la noi jumătate din ambalajele care ar putea fi reciclate nu se mai întorc niciodată în fabrici, scrie stiri.tvr.ro

Potrivit suri citate, de la începutul anului viitor, pentru fiecare ambalaj comercianții vor reține o garanție, iar în momentul în care recipientul este returnat clientul primește banii înapoi.

Sistemul de garanție depozit ar fi trebuit implementat încă din primăvara anului trecut.