ANAF a pus sechestru pe conturile bancare ale clubului Oțelul Galați

Publicat: 12 06. 2013, 16:51
Actualizat: 03 02. 2019, 22:42

Conducerea clubului Oțelul Galați a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare și a drepturilor de transfer ale jucătorilor săi.

Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club în perioada 2005-2008 a taxelor către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obținute de către angajați (jucători de fotbal, antrenori și o parte din restul angajaților). Suma totală calculată, inclusiv majorări și penalități de întârziere, se ridică la 22.400.000 lei.

Oficialii grupării moldovene susțin că jucătorii și-au desfășurat activitatea în baza unor convenții civile, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor. „Este vorba de o neînțelegere în ceea ce privește interpretarea legii, reprezentanții ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie. Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situație care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toți angajații”, se menționează în comunicatul citat.

Decizia ANAF a fost contestată administrativ de clubul Oțelul Galați, acesta urmând să fie contestată și în instanță până vineri. Conducerea clubului gălățean menționează că va solicita în instanță și ridicarea sechestrului asigurător.