Analiză AFP: Ajaccio – dependența de Mutu

Publicat: 14 03. 2013, 19:17
Actualizat: 25 06. 2013, 19:21

Agenția France Presse a realizat un material despre atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, în care menționează că acesta a revenit la cel mai bun nivel, după trei săptămâni în care formația franceză a suferit în absența sa.

„Deși statisticile sale rămân la nivel mediu, cu 7 goluri în 19 meciuri, internaționalul român rămâne unul dintre atuurile echipei Ajaccio pentru acest final de sezon. În perioada în care el a lipsit din cauza unei accidentări la gambă, Ajaccio a obținut un singur punct în trei meciuri (remiză la Brest, înfrângeri cu Lille și Bastia). În această perioadă s-a văzut o lipsă de inspirație, de imaginație și de soluții în atac. Dacă la început românul a avut câteva săptămâni grele la Ajaccio, de atunci el a revenit la un randament corespunzător standardelor sale”, se arată în materialul AFP, citat de fifa.com.

France Presse prezintă și o declarație a președintelui clubului francez, Alain Orsoni, referitoare la Mutu: „Cu puțin înainte de pauza competițională i-am spus, cu fermitate, că aștept mai mult de la el”.

„De când a început returul, fosta vedetă din campionatul Italiei a devenit un adevărat dirijor, jucând un rol esențial în randamentul bun al echipei, care a obținut zece puncte din 18 posibile în șase meciuri, o serie de invincibilitate ce le permite corsicanilor să se îndepărteze de zona roșie. Atacantul a făcut să se vorbească despre inteligența sa în joc, despre calitățile sale și rămâne un pericol constant pentru apărările adversarilor”, adaugă AFP.

„Ne este greu fără un astfel de jucător. Experiența și calitățile sale mobilizează apărările adverse. El știe să clarifice jocul și să fie periculos. Cu el echipa este mai încrezătoare, evoluează mai ofensiv și găsește mai multe soluții în atac”, a afirmat tehnicianul Albert Emon despre Mutu.

AFP menționează că Adrian Mutu este „umil și discret”. „Avem un lot interesant, cu un potențial real. Sunt aici ca să îmi pun calitățile în serviciul clubului. Însă eu nu sunt nimic fără ceilalți jucători din echipă”, mărturisește Mutu.

„S-a terminat cu eticheta de «bad boy». Cu cinci kilograme mai puțin, forță mentală și calități intacte, Adrian Mutu va fi una din principalele amenințări pentru Olympique Marseille, vineri, în primul meci al etapei a XXIX-a”, concluzionează AFP.