Anunțul prin care UEFA avertizează Steaua: „Meciurile aranjate, mita și corupția vor fi aspru pedepsite”. Articolul care incriminează Steaua

Publicat: 08 06. 2013, 21:01
Actualizat: 29 07. 2014, 20:00

UEFA a postat joi, pe site-ul asociației, un anunț prin care avertizează echipele participante în cupele europene că vor fi aspru pedepsite pentru rasism și aranjarea meciurilor.

BACALAUREAT 2013. Totul despre BAC 2013 – calendarul examenelor, subiectele, baremele și REZULTATE BACALAUREAT 2013

Printre noile reguli impuse de UEFA este și una care poate afecta în mod direct Steaua, aflată în pericol după ce patronul Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare pentru dare de mită.

Astfel, pasajul spune că „o persoană aflată sub jurisdicția UEFA la momentul comiterii unei infracțiuni nu va fi ferit de sancțiuni doar pentru că în prezent nu se mai află sub jurisdicția UEFA”.

În 2008, când Gigi Becali a oferit bani jucătorilor de la U Cluj pentru a câștiga meciul cu CFR Cluj, acesta figura în acte drept patronul Stelei. Gigi Becali a vândut, însă, toate acțiunile în 2010, iar în prezent nu mai apare în niciun act legat de Steaua.

Un alt pasaj din regulamentul UEFA stipulează că „meciurile aranjate, mita sau corupția se vor pedepsi indiferent de gravitatea faptei și, în funcție de gravitate, cluburile vor fi excluse între 1 și 10 ani din comeptițiile europene”.