Atletico Madrid a făcut un anunț de ultimă oră. Unde va ajunge „o parte” din club

Publicat: 15 02. 2018, 10:19
Actualizat: 15 02. 2018, 15:48

Echipa a făcut anunțul miercuri, menționând că „decizia de a diversifica activitatea face parte din strategia globală a Dalian Wanda Group”.

 

Aceasta a fost prima companie chineză care a investit într-un club de fotbal european de calibru, în 2015, după ce a plătit 45 milioane euro pentru 20% din Atletico Madrid.

 

Totul s-a schimbat anul trecut, după ce Wanda a intrat în conflict cu guvernul chinez, pe marginea ambițiilor sale de acaparare a unor active internaționale. Wanda renunță treptat la proprietățile externe, pentru a plăti datoriile acumulate în urma extinderii agresive.

 

Luna trecută, compania a decis să vândă acțiunile deținute în proiecte de avergură din Londra și Australia.

 

Chinezii vor vinde participația deținută la Atletico Madrid către Quantum Pacific Group, un conglomerat global deținut de miliardarul israelian Idan Offer, pentru o sumă neprecizată.

 

Quantum Pacific este deja un investitor important la Atletico și participația sa va ajunge la 32%. În 2015, grupul a plătit 50 milioane euro pentru participația inițială.

 

Miliardarul chinez va sponsoriza în continuare Atletico și stadionul echipei va purta numele „Wanda Metropolitano”, în următorii „câțiva ani”.

 

Atletico nu este primul business sportiv deținut de chinezi, ei având în portofoliu și World Triathlon Corporation, o companie care organizează evenimentele Ironman, cumpărată în 2015 cu 650 milioane dolari, transmite CNN Money.