Bănicioiu: Turneul de tenis WTA va fi foarte important pentru promovarea României. PLUS: Cine a reușit să aducă acest turneu la București

Publicat: 22 12. 2013, 15:42
Actualizat: 30 09. 2018, 06:24

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că turneul de tenis WTA, care va fi organizat începând cu 2014 în România, va fi foarte important pentru promovarea țării noastre având în vedere valoarea lui.

„Acum două săptămâni s-a promulgat hotărârea de guvern referitoare la turneul WTA de la Budapesta, care pentru 2014 se va muta în România. Este o reușită, trebuie să mulțumim Federației Române de Tenis și domnului George Cosac pentru implicare și pentru faptul că a reușit să convingă federația internațională să mute un turneu de importanță în România. E important și pentru promovarea țării, valoarea turneului este un lucru foarte bun pentru România”, a declarat minsitrul Nicolae Băncioiu.

Turneul ar urma să aibă loc în perioada 8-14 iulie, imediat după încheierea unuia dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam, respectiv Wimbledon.

Jucătoarea Simona Halep a câștigat ultima ediție a turneului de la Budapesta. În capitala Ungariei s-a mai impus și Ruxandra Dragomir Ilie, în 1996.