Borussia Dortmund a învins PSG în turul semifinalelor Champions League. „Totul va trebui inversat”

Publicat: 02 05. 2024, 07:58

Borussia Dortmund a învins PSG în turul semifinalelor Champions League, 1-0, golul fiind înscris de atacantul Niclas Fullkrug în minutul 36.

Manşa secundă se va desfășura la data de 7 mai, pe Parc des Princes.

În celălalt tur al semifinalelor Ligii Campionilor, Bayern Munchen și Real Madrid au remizat, 2-2.

Borussia Dortmund a învins PSG în semifinala Champions League

După meci, antrenorul celor de la PSG, Luis Enrique, a declarat: „Este fotbal. De multe ori este minunat. Alteori, se întâmplă așa. Aș fi preferat să fim într-o situație mai bună. A fost un joc echilibrat. Vestiarul este puțin afectat acum, dar vom fi foarte puternici pentru că nu avem nimic de pierdut. Nu am nicio veste de la Lucas Hernandez (n.red. – ieșit accidentat de pe teren). Nu pare foarte bine. Dar vom aștepta ca medicii să o analizeze”.

„Suntem foarte triști pentru rezultat. Am ratat ocazii în repriza a doua. Știam ce aveau de gând să facă, să joace cu mingi lungi. Am fost foarte concentrați, antrenorul a repetat-o ​​toată săptămâna. Am dominat tot meciul… Acum ne vom odihni și ne vom gândi la retur. Acasă va fi altfel cu suporterii noștri pe stadion. Este sigur. Vom fi în deplină încredere la retur, se va rezolva”, a declarat fundașul lui PSG, Achraf Hakimi, la Canal+.

„Totul va trebui inversat. Învinsă cu 1-0 pe Signal Iduna Park miercuri seară în semifinalele Ligii Campionilor, Paris Saint-Germain va trebui, la fel ca în runda precedentă, să revină pentru a se califica” au scris și cei de la L’Equipe.

Cele două s-au duelat și în faza grupelor, iar PSG a obținut atunci patru puncte din șase. Pe teren propriu, echipa franceză a câștigat cu 2-0, iar în deplasare a remizat, scor 1-1.

Echipele de start:

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Sancho, Brandl, Adeyemi – Fullkrug.

Rezerve: Wolf, Watjen, Sule, Reus, Ozcan, Nmecha, Moukoko, Meyer, Malen, Lotka, Haller, Bynoe-Gittens.

Antrenor: Edin Terzic

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernández, Mendes – Vitinha, Zaïre-Emery, Fabián – Dembélé, Mbappé, Barcola.

Rezerve: Navas, Tenas, Ugarte, Skriniar, Mukiele, Pereira, Soler, Kang-in Lee, Kolo Muani, Beraldo, Ansensio, Ramos.

Antrenor: Luis Enrique