Burleanu: Noul selecționer va fi român și îl vom anunța până la finalul săptămânii viitoare

Publicat: 17 10. 2014, 18:22

„Ce pot să spun acum este doar că viitorul selecționer al echipei naționale va fi un antrenor român. Până la finele săptămânii viitoare vom comunica numele noului selecționer și vom face prezentarea lui în cadrul unei conferințe. Nu cred că viitorul selecționer al echipei naționale are nevoie să își depună un CV la federație. Cred că îl cunoaștem foarte bine și îl apreciem toți. Nu vreau să spun mai multe despre acest lucru acum și nici să dau vreun nume. Important este să îl aducem pe cel pe care îl dorim și care ne poate garanta calificarea la Euro-2016”, a spus Burleanu, lăsând să se înțeleagă faptul că noul selecționer a fost deja ales.

De la renunțarea lui Victor Pițurcă la conducerea echipei naționale, în oamenii de fotbal au vehiculat mai multe nume de antrenori care ar putea prelua funcția de selecționer, printre aceștia numărându-se Cosmin Contra, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Anghel Iordănescu sau Ioan Andone.

Selecționerul echipei naționale a României, Victor Pițurcă, și Federația Română de Fotbal au reziliat, joi, contractul de comun acord, tehnicianul semnând un contract pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

Victor Pițurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcția de selecționer al României din 1 iulie 2011, el aflându-se la al treilea mandat la prima reprezentativă.