Cum a salvat un ministru african transmiterea unui meci din preliminariile CAN-2013 cu un telefon

Publicat: 16 06. 2012, 18:42
Actualizat: 05 07. 2013, 11:21

Ministrul centrafrican al Agriculturii a împrumutat telefonul său mobil postului național de radio pentru a-i permite trimisului special al acestuia să comenteze în direct, vineri, de la Alexandria, meciul Egipt – Republica Centrafricană, din preliminariile CAN-2013, informează AFP.

Postul de radio nu reușea să stabilească legătura cu trimisul său de pe stadionul din Alexandria prin linia fixă a Societății Naționale și nu avea suficient credit pentru a plăti un operator de telefonie mobilă privat pentru întreaga durată a meciului.

Supărați, ascultătorii au început să trimită credit prin SMS, însă ministrul Agriculturii, Fidele Ngouandjika, s-a dus la sediul postului de radio, din Bangui, și și-a oferit telefonul mobil pentru ca trimisul să poată fi sunat. Acesta din urmă a putut să comenteze în direct partida începând din minutul 30.

Partida a fost câștigată de Republica Centrafricană, cu scorul de 3-2.

Echipa câștigătoare vineri nu s-a calificat niciodată la Cupa Africii pe Națiuni, de la declararea independenței țării, în 1960.

În mai, naționala Republicii Centrafricane a rămas fără antrenor, francezul Jules Accorsi demisionând deoarece nu îi mai fusese plătit salariul de peste șase luni.